1. Uvod

Splošni pogoji spletne trgovine Xlash.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Spletno trgovino Xlash.si upravlja podjetje Medilux d.o.o , v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini v nadaljevanju kupec. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Xlash, pravice kupcev ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

2. Naročilo

Kupec po oddaji naročila v roku 24 ur prejme potrdilo o naročilu na njegov e-mail ali preko SMS sporočila na njegov mobilni telefon. Morebitni preklic naročila lahko v roku dveh ur od oddaje naročila kupec sporoči na ponudnikov elektronski naslov info@xlash.si. V primeru, da kupec v dogovorjenem roku ne prekliče svojega naročila pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in ponudnikom (Medilux d.o.o.) sklenjena.

Pogodba (naročilo) je shranjena v elektronski obliki na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku, s prošnjo na našo elektronsko pošto info@xlash.si. Kupec lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče ponudnika na njegovo kontaktno telefonsko številko ali ga kontaktira preko elektronskega naslova info@xlash.si.

Navedba tehnoloških sredstev, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila: Na spletni strani xlash.si se ponuja samo dva proizvoda in zaradi tega je njuno naročilo pregledno in močno poenostavljeno. Cena in količina artikla sta vidni ves čas nakupa. Sam nakup pa se lahko enostavno prekine.

3. Dobavni rok in dostava

Ponudnik v obljubljenem roku izdelek zapakira in odpošlje. V primeru, da je naročilo na delovni dan oddano do 12 ure, ponudnik pošiljko odpošlje še isti dan. V primeru, da je naročilo oddano po 12 uri, pošiljko ponudnik odpošlje naslednji delovni dan. Pošiljka ponavadi prispe en dan po odpošiljanju. Partner za dostavo pošiljk je GLS. Uradni rok dostave, za katerega je zavezan GLS, je 3 dni.

4. Stroški pošiljanja

Pošiljanje v primeru plačila po predračunu ali s kreditnimi karticami je brezplačno. V primeru plačila po povzetju je kupec pri naročilih v vrednosti nad 50 € oproščen stroškov pošiljanja. Pri naročilih v vrednosti manj kot 50€ ponudnik v primeru plačila po povzetju stroške pošiljanja naloži kupcu. Pavšalni strošek dostave blaga v tem primeru znaša 4,00€. Ta strošek zajema priporočeno pošiljanje z odkupnino. Omenjeno provizijo plača kupec ob prejemu pošiljke, ponudnik pa za ta znesek provizije zmanjša skupni znesek za odkupnino. V primeru, da kupec skupaj za kupljeno blago in poštnino plača več kot je napisano v poslani ponudbi, mu je ponudnik dolžan povrniti razliko.

5. Plačevanje

Ponudnik omogoča tri načine plačila:
 • Pri plačilu po povzetju ponudnik pošiljko odpošlje priporočeno z odkupno vrednostjo. Plačilo kupnine in stroškov pošiljanja je ob prevzemu pošiljke na pošti ali pri poštnem uslužbencu na kupčevem domu.
 • Plačilo je tudi možno tudi na ponudnikov transakcijski račun ob predhodni izdelavi predračuna. Pošiljka je odposlana šele po preveritvi zneska na ponudnikovem transakcijskem računu.
 • Tretji način plačila je plačilo s kreditnimi karticami preko Paypala. Paypal je način plačila z VISA in Mastercard kreditnimi karticami, ki omogoča 100% varnost za kupca.

6. Preklic naročila

Morebitne preklice naročil lahko kupec v roku dveh ur sporoči na ponudnikov elektronski naslov. V primeru, da v dogovorjenem roku kupec svojega naročila ne prekliče, pomeni, da je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in ponudnikom sklenjena.

7. Seznanitev z odgovornostjo stvarne napake

Prodajalec Medilux d.o.o. mora kupcu izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne in pravne napake svoje izpolnitve.
Napaka je stvarna:
1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.


Primernost blaga za normalno rabo se presoja glede na običajno blago enake vrste in ob upoštevanju kakršnihkoli prodajalčevih izjav o značilnostih blaga, ki jih je dal prodajalec ali proizvajalec zlasti z oglaševanjem, predstavitvijo izdelka, predstavitvijo izdelka na spletni strani ali navedbami na blagu samem. Za odgovornost za stvarne napake se uporabljajo določbe zakona, ki ureja obligacijska razmerja, če ta zakon ne določa drugače. Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec lahko obvesti prodajalca o stvarni napaki na email naslov info@xlash.si, s telefonskim klicem ali pisno na naslov prodajalca. Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in po potrebi prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko kupec prodajalcu sporoči tudi osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo. Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da: blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek. Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, mora prodajalec čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugoditi kupčevi zahtevi. Prodajalec mora pisno odgovoriti kupcu na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporen.

8. Pravica od odstopa nakupa in vračilo blaga skladno z ZVPot

Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Kupec ima po tem zakonu pravico, da v štirinajstih dneh po prejemu blaga sporoči ponudniku, da odstopa od pogodbe. Razlogov pri tem ni potrebno navesti. Hkrati pa je kupec zavezan, da prejeto blago vrne na ponudnikov naslov nepoškodovano in v nespremenjeni količini (kot pri prejemu blaga) najkasneje v 14-ih dneh po oddaji sporočila o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku 14-ih dneh po prejemu blaga brez sporočila o odstopu od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Kupnina in morebitna preostala plačila so s strani ponudnika vrnjeni v celoti najkasneje v 14-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe.

9. Garancija na povračilo denarja s strani ponudnika

Ponudnik nudi garancijo na povračilo denarja če kupec z že uporabljenim blagom ni zadovoljen. Garancija se uveljavlja enostavno ter brez vprašanj. Edino kar je v tem primeru kupec zavezan, da v roku 30 dni od nakupa obvesti prodajalca o reklamaciji na e-mail info@xlash.si, hkrati pa mu na svoje stroške vrne prvotno kupljeno blago. Kupnina je povrnjena v celoti.

10. Cene

Cene izdelkov so v evrih in ne vključujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudba velja do odprodaje zalog. Skladno s 1. odstavkom 94. člena ZDDV-1 podjetje ni zavezanec za DDV.

11. Odveza odgovornosti

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o proizvodih, ki jih napišejo uporabniki spletne strani. Mnenja in ocene proizvoda so mnenje posameznika in ne nujno stališče uredništva spletnega mesta xlash.si.
Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.
Ponudnik si prdržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

12. Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat.

13. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Kupec se lahko v primeru težav obrne na ponudnika telefonsko, preko elektronske pošte ali pisno na naslov podjetja. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu potek nadaljnje obravnave postopka. Ponudnik se prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.


Medliux d.o.o.
Mladinska 63
1000 Ljubljana

Davčna št.: 94522243
Matična št.: 7133855000

TRR:SI56 6100 0001 7254 804 (Delavska hranilnica d.d. Ljubljana) .
Skladno s 1. odstavkom 94. člena ZDDV-1 podjetje ni zavezanec za DDV.
Serum Xlash podaljša, potemni, zgosti in okrepi Vaše trepalnice. Vaše trepalnice bodo postale bolj navlažene in nahranjene. Nanašanje seruma Vam bo vzelo le nekaj sekund dnevno, saj je uporaba zelo enostavna. Po dveh tednih redne uporabe lahko pričakujete prve vidne rezultate, ki se bodo ob nadaljni redni uporabi le še stopnjevali.

3,0 ml seruma zadostuje za najmanj 90 nanosov, torej za 3-4 mesečno  uporabo.

Mnenja

 • "Živijo! Xlash uporabljam že več kot eno leto. Pred tem sem imela zelo redke in dokaj kratke trepalnice. Prve učinke Xlash sem opazila po enem mesecu redne uporabe. Trepalnice so se mi zgostile in malo podaljšale. Po treh mesecih redne uporabe pa je učinek fenomenalen. Kolegice so mi že nevoščljive. Trpalnice imam sedaj goste in podaljšane in ne predstavljam si več življenja brez Xlash. Priporočam vsem puncam.”

  Eva, 28 let
 • "Probala sm že kar nekaj teh preparatov a noben ni deloval tako kot Xlash. Sedaj sem Vaša redna uporabnica."

  Nataša, 42 let
 • "Učinek je fantastičen. Trepalnice so vidno daljše in bolj polne. Imela sem strah pred uporabo, ker nosim kontaktne leče. A na koncu ni bilo problemov."

  Sanja, 32 let
 • "Pred uporabo Xlash nikol nisem upala stopiti pred ljudi nenaličena, še posebej brez maskare. Z uporabo Xlash se je to spremenilo, moje trepalnice so izedno goste in dolge in zelo sem ponosna na njih. Z uporabo maskare pa posanejo prave metle …"

  Maja, 31 let
 • "Xlash sem dobila za probo. Že po kakšnih 20-ih dneh sem opazila prve spremembe. Sedaj so moje trepalnice bolj polne in daljše. Stranskih učinkov ni bilo. Hvala!"

  Klara, 21 let
 • "Na internetu sem zasledila reklamo za Xlash in sem morala sprobati, saj imam po naravi bolj neopazne trepalnice. Po prvem mesecu uporabe sem bila prijetno presenečena, saj sem že opazila razliko. po dbeh mesecih in pol, pa so tudi ostali opazili razliko. Lahko sem celo brez maskare, pa so trepalnice čudovite. Dopust na morju je fantastičen, ker se mi ni treba obremenjevati, kako izgledam. Hvala za Xlash, da sem lahko tudi bolj samozavestna."

  Ana, 33 let
 • "Dalj časa sem že nameravala kupiti Xlash, a se nisem odločila za nakup, zaradi razmeroma visoke cene izdelka. Potem sem ga dobila v dar od mojega fanta. Sedaj Xlash uporabljam že nekaj več kot dva meseca in moram priznati, da preparat deluje. Trepalnice so se mi občutno podaljšale. Hvala! LP"

  Polona, 28 let
 • "Pred časom sem se odločila za podaljševanje trepalnic v salonu. Prijateljica me je opozorila, da bodo moje trepalnice uničene ko bom podaljške odstranila zato  sem se odločila da bom sočasno uporabljala tudi izdelek Xlash. Po odstranitvi  podaljškov so bile moje trepalnice čudovite, se daljše kot so bile prej. Od sedaj naprej ne zapravljam več denarja za dvourne obiske v salonu! Uporabljam Xlash, ki mi omogoča naraven in hkrati zapeljiv pogled."

  Lara, 26 let